25 juni 2008

"Jon and Kate plus eight"

Ok, er is gelukkig toch nog één leuk programma op de Canadese TV. “Jon and Kate plus eight” gaat over een echtpaar met acht kinderen bestaande uit een tweeling van zes en een zesling van twee. Het echtpaar kon op natuurlijke wijze geen kinderen krijgen maar via IVF kregen ze een tweeling. Ze vonden het zo gezellig dat ze via IVF nog een poging deden voor een derde en voila er kwamen er zes.

Om hun leven nog enigszins betaalbaar te houden, laten zij hun dagelijkse beslommeringen filmen. Tijdens het programma worden er natuurlijk allerlei producten gesponsord door mooie merken; de kinderen zijn altijd op het thema van de aflevering gekleed met bijpassende accessoires, soms moet de garage ineens worden opgeruimd (vervolgens zie je een soort van IKEA merknaam voorbij rollen) en de cadeautjes worden altijd bij Toys R Us gekocht.

Jon werkt full time als ICT’er en Kate heeft haar baan als verpleegster opgezegd om voor de kinderen te zorgen. Wonderbaarlijk genoeg krijgt het echtpaar blijkbaar wel genoeg slaap. Kate pakt alles uiterst gestructureerd aan. De zesling slaapt op één kamer. En als het tijd is voor het middagdutje moeten alle kinderen tegelijk naar bed. Het gordijn gaat dicht en hopla iedereen is stil! Can you believe it? En dat zonder inbakerdoek, speen, baby Mozart, knuffels, hoek sancties of ander gemekker. Tijdens het slaapje doet Kate de boodschappen en dan gebruikt ze alle kortingsbonnen die ze voor die dag heeft kunnen vinden. Gemiddelde kosten voor eten/drinken per kind per week komen uit op $15. Wat een wonderwoman. Ik kom alleen al voor mezelf niet uit op dat bedrag per dag. Daarnaast heeft die vrouw een soort van engelengeduld. Iedere ruzie tussen de kinderen wordt netjes uitgesproken. Na iedere time-out wordt nog eens goed uitgelegd waarom iets niet mocht om vervolgens af te sluiten met een “hug” en een “I love you”. Om 20:00 liggen de kindjes netjes in hun bed zodat pa en ma ook nog wat “quality time” over hebben voor elkaar. (nee, het is geen programma van de EO)

Ok, ok, klinkt te mooi om waar te zijn maar soms valt dit perfecte plaatje compleet in duigen en dan is het smullen geblazen. Laatst gingen ze kerstinkopen doen met alle 8 de kinderen en een beperkt budget (=big mistake obviously). Het begint leuk; 3 kinderen bij pa in het ene karretje, 3 kinderen bij ma in het andere karretje en de tweeling vrolijk lopend ernaast. Al snel wordt een kind door een driftbui geveld omdat deze iets wil hebben dat te duur is, twee andere ruziën om een Ninja Turtle knuffel en de derde heeft in z’n broek gepoept. In karretje 2 is het ook dikke ellende omdat er geen paarse My Little Pony zeemeermin meer aanwezig is in de winkel. Tja, en daar staat het echtpaar dan met hun beste bedoelingen. Met hordes mensen die hoofdschuddend het winkelplaatje bekijken. O ja, en dan krijgt het stel ook nog ruzie over elkaars winkelhouding (Jon voelt zich het schoothondje van Kate en Kate vindt dat Jon niet zo moet lanterfanten). Ook het “opvoedplan” dat ze o zo zorgvuldig samen hadden doorgenomen voor vertrek valt compleet in duigen.

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik aan ze zal denken wanneer ik vanaf volgende week in m’n eentje ook een gezellige driftbui mag opvangen in de speeltuin maar dan van slechts 1 peuter. Wat een eitje.

Geen opmerkingen: